Χρόνος Προετοιμασίας: 5’ | Χρόνος Ψησίματος: 15’ | Βαθμός Δυσκολίας: * | Μερίδες: 4-6

Υλικά

500 γρ. πέννες

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

250 γρ. καλαμπόκι

30 ντοματίνια

100 γρ. τριμμένο τυρί

2 κ. σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ ματσ. μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε με νερό. Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε πιπέρι και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε το τριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Πηγή: www.infokids.gr