Πανελλήνιο Αντάμωμα Αγραφιωτών του Θεσσαλικού και Ευρυτανικού, Ιστορικού, Πολιτισμι¬κού και Γεωγραφικού Χώρου των Αγράφων, θα πραγματοποιη¬θεί την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00 π.μ., στην τοποθεσία Τριφύλλα της Κοινότητας Κλειτσού Αγράφων του Δήμου Καρπενησίου, στο «Σπίτι του Διαβάτη» και το εορτάζον ξωκκλή¬σι της Αγίας Άννας. Το αντάμωμα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης και τους Yπερχιλίους πεσόντες Αγραφιώτες, Καρδιτσιώτες και Ευρυτάνες στην Μικρά Ασία (1919-1922) και συνδιοργανώνεται από τους: ∆ήμο Καρπενησίου & Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας, ∆ήμο Αγράφων Ευρυτανίας , ∆ήμο Καρδίτσας, ΠΕ∆ Θεσσαλίας, Κοινότητα Κλειτσού και Συλλόγων, Ενορία Κορίτσης Κλειτσού, Σύλλογος Γυναικών ∆.Ε. Φουρνάς Ευρυτανίας με την υποστήριξη των Περιφερειών: Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας Π.Ε. Ευρυτανίας & Π.Ε. Καρδίτσας και τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Καρπενησίου & της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία, χοροστατούντος του π. Ιλαρίωνα, Αρχιμανδρίτου Ι.Μ. Καρπενησίου. Μετά την άφιξη των προσκεκλημένων θα γίνει εισαγωγή με ηρωικά δημοτικά τραγούδια Αγράφων. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν: Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Ν. Σουλιώτης, o πρόεδρος Τ.Κ. Κλειτσού κ. Σπύρος Μπερμπερής, o Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλ. Καρδαμπίκης. Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον Πρόεδρο της ‘Ενωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας & Ευρυτανίας Β. Τσαντήλα, για την «Ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Αγράφων και Ορεινή Ανάπτυξη», το Δήμαρχο Σοφάδων, κ. Θάνος Σκάρλος Εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, το Δήμαρχο Αργιθέας & Πρόεδρος Δικτύου ΠΙΝΔΟΣ κ. Ανδρέας Στεργίου και το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος – Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων. Το γλέντι θα ξεκινήσει με τους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια Αγράφων από χορευτικούς ομίλους και προσφορά σε όλους παραδοσιακού φαγητού και διασκέδαση με παραδοσιακούς μουσικούς Αγράφων.

Την διοργάνωση υποστηρίζουν οι Σύλλογοι:
Σύνδεσµος Αποδήµων Κλειτσού Ευρυτανίας, Σύλλογος Κλειτσιωτών Ν. Φθιώτιδος «Ο Άγιος Κυπριανός»,Εξωραϊστικός Σύλλογος Βράχας Ευρυτανίας «Η Μεταµόρφωση του Σωτήρος», Σύλλογος απανταχού Φουρνιωτών «Ο Λεπενιώτης»
Σύλλογος Φουρνιωτών Φθιώτιδος «Το Ζαχαράκι», Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Νέα Βράχα», Μορφωτικός Σύλλογος Μολοχιωτών – Νεολαία Μολόχας, Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεράϊδας ∆ολόπων, Σύνδεσµος Αποδήµων Σαραντάπορου – Μεγαλάκκου Καρδίτσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αµαράντου.