Παρατείνεται έως την 23η Απριλίου του 2021

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821,  υλοποιεί σειρά δράσεων και εκδηλώσεων επιστημονικών, καλλιτεχνικών, συμβολικών και εορταστικών σε συνεργασία τόσο με εθνικούς όσο και διεθνείς φορείς.

Στο γενικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβάνεται και η δράση «Μαθητικός Διαγωνισμός – 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των έργων παρατείνεται έως την 23η Απριλίου του 2021, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Μέχρι σήμερα, έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 δημοτικά σχολεία, 22 γυμνάσια και 13 λύκεια στο σύνολο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Μπουρμάς δήλωσε:

«Στόχος της Περιφέρειας μας, είναι να αναδείξουν οι μαθητές μας μέσα από το δικό τους αποτύπωμα  τα σημαντικά πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα της περιοχής τους, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην κοινή μας προσπάθεια να τιμήσουμε την ιστορία και τους ανθρώπους μας καθώς και να αναδείξουμε την σύγχρονη δυναμική της χώρας μας».