Κώστας Μπουμπουρής

Πολλά από τα δεδομένα μας όχι θα αλλάξουν, αλλά ήδη έχουν αλλάξει με την επέλαση της πανδημίας. Πολλά μυθιστορήματα, διηγήματα και νουβέλες θα γραφούν για να θυμίζουν και στους επόμενους “τα χρόνια της καραντίνας”. Επί του παρόντος η πένα ενός αρθρογράφου προσπαθεί να σταχυολογίσει παρεπόμενα και παράξενα, απόρροια του κορωνοϊού, αλλά και πάλι είναι τόσο λίγα, από τα όσα συμβαίνουν  γύρω μας.

Πρώτη είδηση, αν είναι δυνατόν, στις 15 Δεκέμβρη, από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο : “…Από αύριο το πρωί τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης των νυχιών”. Το προανήγγειλε λίγο νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος ανέφερε πως, “το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα από τον Ιανουάριο και μετά”. Κατά τα άλλα ο “θάνατος του εμποράκου” δεν συγκρίνεται με την “περιποίηση των ονύχων των κυριών”, που η περιποίηση γίνεται μύτη με μύτη.

Ήδη εκδόθηκε το ΦΕΚ, για το “ρεβεγιόν” των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το οποίο επιτρέπει “συναθροίσεις με ανώτατο όριο τα 9 άτομα από 2 οικογένειες”. Αλλά τι ν’ απαντήσω εγώ τώρα στον παππού, τον μπάρμπα Οδυσσέα, τον Αγραφιώτη συμπατριώτη μου που μου τηλεφωνεί τακτικά : “Καλά βρε παιδί μου για τα νύχια και τα μαλλιά της κυρά Μαγδάλως έχω το ”προβατοψάλιδο”, δεν έχω πρόβλημα. Μ’ εκείνο το ”ριβιγιόν”, πως το λέτε, τι γίνεται !  Που να τα βρώ εγώ  τα εφτά άτομα ακόμα, εγώ και η κυρά δυο κούτσουρα μείναμι…” Τον καθησύχασα ότι του χρόνου που θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα τους επισκεφτούν παιδιά κι εγγόνια. Τώρα …“τούφα”, που λένε.

Όσο για εδώ στις μεγαλουπόλεις θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά το μέτρο, αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως στην ανάγκη θα σφραγιστούν ολόκληρες περιοχές και “σπίτι με σπίτι”. Βλέπω όλους τους Δικαστικούς λειτουργούς να είναι σε ετοιμότητα Χριστουγεννο-πρωτοχρονιάτικα για την διενέργεια των κατ’ όικον ερευνών για τους επιπλέον των 9 ατόμων “συνδαιτυμόνες”. Θεέ και κύριε..!

Πάλι η ΕΛΑΣ θα είναι στο προσκήνιο με τον “Ιπποκράτη” των εμβολίων. Για την μεταφορά και αποθήκευση των εμβολίων θα χρησιμοποιηθεί η συνοδεία 5.000 αστυνομικών με ανάλογο στόλο υπηρεσιακών οχημάτων. Βρε, καλά έκανε ο Αβραμόπουλος και το περίσσευμα από τα 15.000.000 εμβόλια που παρήγγειλε κάποτε, πετάχτηκαν νύχτα, κρυφά και ασυνόδευτα σε υψικάμινο της  Λαυρεωτικής. Όχι βέβαια πως είμαστε κατά του εμβολιασμού, κάθε άλλο.

Το άλλο, πως γλύτωσε ο Τσίπρας το ξύλο από το Λοβέρδο! Το ανέφερε κανονικά στο βιβλίο του “Απόπειρα δολοφονίας” ο όψιμος συγγραφέας, που το παρουσίασαν “εν κλειστώ” ο Αντώνης Σαμαράς με τον κάποτε συγκυβερνώντα Βαγγέλη Βενιζέλο. Στο διάδρομο της Βουλής έπιασε ο φακός το έντονο “τετ α τέτ” Λοβέρδου-Τσίπρα, με τα γάντια του μπόξ. Αλλά ο δεύτερος την γλύτωσε πάλι, αφού έπρεπε να κρατηθούν αποστάσεις λόγω κορωνοϊού, τουλάχιστον ενός μέτρου  για τη μονομαχία, άσχετα αν φορούσαν  μάσκες !

Όσο για τις επικείμενες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές collection, ας μην ανησυχούν οι επώνυμοι οίκοι και οι ενδιαφερόμενοι. Θα εφεύρει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προσωπικό κωδικό  για την απρόσκοπτη μετάβασή τους και με κουστωδία στην Καλαμάτα κι οπουδήποτε αλλού χρειαστεί. Μπίζνες είναι αυτές κι ας μην είστε όλοι το γένος Γκραμπόφσκι..!

     Καλές γιορτές, και θα τα ξαναπούμε με άλλα τόσα παράξενα κι όμως αληθινά !

                                                       Κώστας Μπουμπουρής

                                                   Αστυν.Δ/ντής ε.α-Συγγραφέας

                                                        (k.boubouris@yahoo.gr)