Δάσκαλοι & νηπιαγωγοί καλούν τον Βουλευτή Ευρυτανίας να καταψηφίσει το Νομοσχέδιο για την Παιδεία

«Κάλεσμα για την καταψήφιση του Νομοσχεδίου» κάνουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, προς το Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

 «Αξιότιμε κύριε Βουλευτή Ευρυτανίας,

 σας καλούμε για τελευταία φορά να μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για την Παιδεία με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις». Σας καλούμε να αποδείξετε ότι πραγματικά σας νοιάζουν τα λιγοστά σχολεία του τόπου μας και να μην επιτρέψετε να γίνουν λιγότερα. Όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, περιμένουμε να πολεμήσετε για αυτά.

 Σας γνωρίζουμε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, την επόμενη κιόλας χρονιά θα γίνουν μετακινήσεις μαθητών στην πόλη μας για να λειτουργήσουν τρία τμήματα λιγότερα. Το κόστος σε βάθος πενταετίας είναι ανυπολόγιστο.

 Αν σκέφτεστε να το ψηφίσετε, πιστεύουμε ότι έχετε απαντήσεις για τους γονείς που θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το παιδί τους καθημερινά σε άλλο σχολείο και όχι σε αυτό της γειτονιάς τους, για τους γονείς που θα δουν το παιδί τους να αναγκάζεται να αποχωριστεί τους συμμαθητές που είχε, αλλά και για αυτούς τους γονείς που τα παιδιά τους θα μείνουν σε τμήμα 25 μαθητών, ενώ με την παρούσα νομοθεσία θα ήταν σε μικρότερα τμήματα.

 Γνωρίζετε τη διαφορά στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται ανάμεσα σε ένα πολυπληθές τμήμα και σε ένα τμήμα με λιγότερους μαθητές; Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι είναι τεράστια. Και πώς να μην είναι, αφού στα ολιγομελή τμήματα δίνεται ο χώρος και ο χρόνος σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές να ακουστούν και να εκφραστούν… 

 Είμαστε σίγουροι ότι πιστεύετε κι εσείς στον εκπαιδευτικό, στις δυνατότητές του και σε όλο αυτό που γίνεται μέσα στην τάξη, όπως η κυρία Υφυπουργός, αλλά, καλώς ή κακώς, αυτό που γίνεται στην τάξη είναι σε άμεση συνάρτηση με το πόσοι βρίσκονται και αλληλοεπιδρούν μέσα σε αυτή. Κι όλα αυτά, έχοντας πάντα ως στόχο την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης.

Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αναπτύξουμε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Πιστεύουμε ότι τις έχετε μελετήσει πολύ προσεκτικά.

 Ζητάμε να μεταφέρετε στην Ολομέλεια της Βουλής τη θέληση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας που ενάντια στο νομοσχέδιο σημείωσε σήμερα πολύ μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση.

Ζητάμε να μεταφέρετε στην Ολομέλεια της Βουλής τη θέληση όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, που αρωγοί μας και συνοδοιπόροι μας κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στις αρνητικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για την παιδεία, κάνει μόνιμους διορισμούς και μειώνει τους μαθητές ανά τμήμα. Δεν τους αυξάνει. 

 Περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε το ΟΧΙ από το στόμα σας».