Με το δικό μας super food από την Αγία Τριάδα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος Μαγειρέματος: 25’ | Μερίδες: 8 – 10

Υλικά

1 κιλ. ρύζι νυχάκι ή μακρύκοκκο

2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος

½ κιλ. κολοκύθα κόκκινη

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

½ κουπ. τσαγιού αποξηραμένη αρώνια

½ κουπ. τσαγιού λευκό κρασί

αλατι –πιπερι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με την προηγουμένως ψιλοκομμένη κολοκύθα. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το γλασάρουμε με το μείγμα και μετά προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζεστό ζωμό λαχανικών ή κρέατος. Στη συνέχεια προσθέτουμε την αποξηραμένη αρώνια και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, αμέσως μόλις το βγάλουμε από την φωτιά. Διακοσμούμε το πιάτο μας με σαφράν, πράσινα μυρωδικά και λίγες μπαλίτσες αρώνια.

Πηγή: www.biogalaxy.gr