«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη στην ελληνική κοινωνία, πρόκειται για έγκλημα με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Σε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους χειρισμούς της για την κρίση της πανδημίας, προχωρά η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε δελτίο τύπου της επιτροπής υγείας, αναφέρει:

«Καταρρέει με πάταγο και δυστυχώς, με απώλειες συνανθρώπων μας το αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας. Καταφεύγοντας σε επικοινωνιακά τερτίπια και ψέματα εμπορεύονται ελπίδα με το εμβόλιο του αύριο, εξαγγέλλουν μονιμοποίηση των ελάχιστων επικουρικών γιατρών των ΜΕΘ αφήνοντας εκτός χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που στηρίζουν το ΕΣΥ, διαφημίζουν το έργο του ΕΟΔΥ, παρουσιάζουν αλχημείες με στοιχεία προσλήψεων και ενίσχυσης σε ΜΕΘ. 

Απαντούν ότι η συνταγογράφηση των τεστ θα προκαλούσε προκλητή ζήτηση, επιδίδονται σε πρωτοφανείς δηλώσεις, με τον κ. Γεραπετρίτη να ξεστομίζει με περισσή αλαζονεία ότι η αύξηση κλινών ΜΕΘ θα σήμαινε περισσότερους θανάτους! Χωρίς ντροπή πανηγυρίζουν για την καλή διαχείριση του δεύτερου κύματος με περισσότερους βέβαια θανάτους αλλά λιγότερους από άλλες χώρες.

Από την αρχή της έναρξης του δεύτερου κύματος – για το οποίο οι επιστήμονες δήλωναν ότι θα είναι σφοδρότερο – ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε εκ νέου τις προτάσεις για τη στελέχωση και ενδυνάμωση του ΕΣΥ, για την ενίσχυση και ενεργή εμπλοκή της ΠΦΥ, για τη συνταγογράφηση των τεστ ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα με όρους διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος και τη συστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Στην ίδια κατεύθυνση και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, με συνέπεια στις ιδεολογικές της πεποιθήσεις προχώρησε σε προσχηματικές «επιτάξεις» ιδιωτικών κλινικών φροντίζοντας να ικανοποιηθούν οι προκλητικές και ανάλγητες απαιτήσεις των κλινικαρχών με ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία διπλασιάζεται η ημερήσια αποζημίωση για νοσηλεία ασθενών με covid. Μάλιστα η αποζημίωση θα καταβάλλεται ανεξάρτητα από το εάν ο ασθενής νοσηλεύεται ή όχι. Επιπλέον, στις «επιταγμένες» κλινικές μεταφέρει γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό από το ήδη υποστελεχωμένο και στα όρια ΕΣΥ. Επιτυγχάνει λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ την επίταξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η απέχθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για το δημόσιο σύστημα υγείας, που από την αρχή σήκωσε όλο το βάρος της πανδημίας, φαίνεται στην κατάθεση του προϋπολογισμού, στον οποίο προβλέπονται περικοπές 600 εκ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες υγείας! Μέσα στη δίνη της πανδημίας και επιδεικνύοντας κοινωνική αναισθησία αρνείται να αντιληφθεί ότι το ΕΣΥ έχει υπερβεί το όριο ασφαλούς υγειονομικής λειτουργίας, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και το προσωπικό σε συνθήκες υπερεργασίας. Η λοιπή νοσηρότητα έχει εξοστρακιστεί, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, οι ελλείψεις σε  τεστ – αντιδραστήρια – απαραίτητο εξοπλισμό καθιστούν επισφαλή την εργασία και αποτελούν αιτίες διασποράς, δεκάδες υγειονομικοί  νοσούν, οι ΜΕΘ στα περισσότερα νοσοκομεία είναι καλυμμένες και έχουν αρχίσει οι διακομιδές ασθενών και οι αναμονές με αρνητικές για την υγεία τους επιπτώσεις. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που η κυβέρνηση της ΝΔ προκάλεσε με τις ιδεοληπτικές της εμμονές και τους εγκληματικούς χειρισμούς της πεθαίνουν δεκάδες συνάνθρωποί μας, όχι μόνο από covid αλλά και άλλες ασθένειες, που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη στην ελληνική κοινωνία, πρόκειται για έγκλημα με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.»