Δυναμικά έχει μπει τα τελευταία χρόνια και ο Δήμος Αγράφων στη διοργάνωση πολιτιστικών, καλοκαιρινών εκδηλώσεων στα χωριά του δήμου, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμά με μουσικές βραδιές, εκδηλώσεις και βραδιές κινηματογράφου. Ακολουθεί το πρόγραμμα από την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου, έως την Τετάρτη 2 Αυγούστου.

OFF ROAD ΤΗΣ ΑΛΑΚ

Την Κυριακή 30 Ιουλίου στη Θέση ΒΟΕΛΑΔΑ (κοντά στη γέφυρα Μέγδοβα) η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Καρπενησίου επιστέφει σε ένα OFF ROAD STREET PARTY. Αδρεναλίνη, σκόνη, χώμα, λάσπη και δροσερά νερά συνθέτουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το απόλυτο σκηνικό για ένα μοναδικό event για τους λάτρεις των αυτοκινήτων και όχι μόνο.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΔΕΝΔΡΙΩΤΩΝ

Την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Δένδρο Αγράφων ακολουθεί το Αντάμωμα των Δενδριωτών. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δενδριωτών «Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει εκδήλωση στην Εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. με τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιου και στις 10:00 π.μ. θα συνεχίσει με τους  χαιρετισμούς και τις ομιλίες  φορέων και λοιπών εκπροσώπων. Τέλος, στις 11:00 π.μ. θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους: Μαρία Κάλη, Γιώργο Κωστίκου και Τάσο Αργυρίου.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΜΕΓΑΛΟΥΣ

3 Ταινίες σε κάθε γωνιά του Δήμου

  • Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ. στο Ραπτόπουλο διοργανώνεται θερινός κινηματογράφος, με την προβολή παιδικής ταινίας, «Η ΡΑΪΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ» (μεταγλωττισμένο). Η ιστορία της παιδικής ταινίας αφορά στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, όπου δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά.
  • Την Τρίτη 1 Αυγούστου στον οικισμό Φουσιανών διοργανώνεται θερινός κινηματογράφος, με την προβολή παιδικής ταινίας, «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ» (μεταγλωττισμένο). Το βιβλίο της ζούγκλας διηγείται την ιστορία του Μόγλη, ενός μικρού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων.
  • Την Τετάρτη 2 Αυγούστου διοργανώνεται στα Άγραφα στις 9:00 μ.μ. θερινός κινηματογράφος, με προβολή της ταινίας «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ». Το θέμα της ταινίας αφορά την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει  άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, όταν ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Η διάρκεια της ταινίας θα είναι 90 λεπτά.