Προτάσεις αντιμετώπισης της κακοκαιρίας κάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης

2602

Έχοντας ήδη περάσει δύο μεγάλα κύματα κακοκαιρίας ολόκληρη η Ευρυτανία, σήμερα έρχεται ένα νέο κύμα και μάλιστα σφοδρότερο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που θα πλήξει τις περιοχές της δυτικής Ελλάδας, καθώς και την Ευρυτανία. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρει τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινόμενων, που όφειλαν και οφείλουν να λαμβάνουν όλοι οι δήμοι και κυρίως τα Άγραφα, καθώς πρόκειται για μια δύσκολη περιοχή. με σκοπό να αποφευχθούν τα χειρότερα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
‘’Ως γνωστόν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την ασφάλεια των πολιτών, τα τελευταία χρόνια εκδίδει έγκαιρα δελτία ενημέρωσης εκτάκτων καιρικών φαινομένων, πριν αυτά προκύψουν.
Αυτές τις μέρες βλέπουμε πανελλαδικά τους Δήμους και τις Περιφέρειες να δίνουν την δική τους μάχη για να εξομαλυνθούν τα πολλαπλά προβλήματα που προκλήθηκαν και προκαλούνται από την κακοκαιρία, με το προσωπικό να υπερβάλλει τον εαυτό του.
Για τον Δήμο Αγράφων, κατά τη γνώμη μας και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την μεγάλη δυσβατότητα των δρόμων, την έλλειψη προσωπικού κλπ, οφείλαμε και οφείλουμε…..
1. Να υπάρχει Κέντρο Επιχειρήσεων και Συντονισμού όλο το 24ωρο και τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών. Το κέντρο επιχειρήσεων συνεργάζεται με όλες τις υπηρεσίες ασφάλειας- υγείας και οφείλει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή για την κατάσταση των δρόμων, αν υπάρχουν αποκλεισμένοι πολίτες ή σε κίνδυνο κλπ . Να εγκατασταθούν ασύρματοι σε κάθε δημοτική κοινότητα και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου
2. Να έχει γίνει η σωστή προετοιμασία των μηχανημάτων και όλου του εξοπλισμού του Δήμου. Τα μηχανήματα του Δήμου, μαζί με τα μηχανήματα των ιδιωτών να κατανέμονται γεωγραφικά και αναλογικά για να μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται.
3. Να έχουν γίνει οι ανάλογες προμήθειες αλατιού, οι οποίες να έχουν αποθηκευτεί κατά πρώην καποδιστριακό Δήμο και έγκαιρος εφοδιασμός με αλάτι κάθε τοπικής κοινότητας.
4. Να τεθεί σε ετοιμότητα 24ωρης βάσης το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για την αντιμετώπιση προβλημάτων των ανθρώπων που εξυπηρετεί
5. Να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι των μονάδων υγείας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
6. Να παραμένει μονίμως ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
7. Να διευκολύνεται η πρόσβαση, χωρίς διακρίσεις σε όλα τα ποιμνιοστάσια των κτηνοτρόφων και στις κατοικίες που υπάρχουν εκτός οικισμών.
8. Να εκδίδονται από τον Δήμο, ενημερωτικά δελτία τύπου σχετικά με την κατάσταση των δρόμων και την επικινδυνότητα όπως γίνεται από όλους τους Δήμους της χώρας.
9. Να καθαρίζονται από τα χιόνια και τον παγετό, οι εσωτερικοί δρόμοι των οικισμών που περπατιούνται κυρίως από ηλικιωμένα άτομα.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια θα έχουν μεγαλύτερη απόδοση, εφόσον και οι ίδιοι οι πολίτες συνεργαστούν και βοηθήσουν για την εξομάλυνση της κατάστασης.’’