Πρόταση για να τεθεί η Τοπική  Κοινότητα της Σπερχειάδας  και έδρα του Δήμου Μακρακώμης  σε αυστηρό lockdownθα υποβάλει το πρωί της Δευτέρας (4/1)  στην Περιφέρεια και στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος .

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το  απόγευμα της Κυριακής στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του  και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νίκο Τζιβελέκα πήραν την παραπάνω απόφαση και  ταυτόχρονα ματαίωσαν και την αυριανή  καθιερωμένη Δευτεριάτικη λαϊκή .

Η απόφαση λαμβάνεται  λόγω των  αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών  και των ιχνηλασιών που έγιναν και δημιουργούν μια ανησυχητική κατάσταση  για την διασπορά του κορωνοιου .

Η απόφαση  έχει ως σκοπό  και στόχο  προληπτικό  χαρακτήρα με χρονική  διάρκεια μίας εβδομάδας .   

Η Ανακοίνωση  :  .

​​”Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Τ.Κ. Σπερχειάδας, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, επιβάλλεται η ανάληψη πρόσθετων δράσεων προκειμένου να περιορίσουμε την αύξηση των κρουσμάτων περαιτέρω.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από έκτακτη σύσκεψη μελών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μακρακώμης, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Τοπική Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης και τα ευρήματα, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19,

αποφασίζεται

η αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στην πόλη της Σπερχειάδας για την Δευτέρα 4-1-2021.

ilamia.gr