Ρεύμα θα αποκτήσουν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Αγράφων, ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των δημοτών για επέκταση φωτισμού σε κτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν σε Τοπόλιανα, Κερασοχώρι και Βίνιανη, λαμβάνοντας υπόψιν οι σύμβουλοι την απόφαση επιχορήγησης των Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του ΥΠΕΣ που έχει καταβληθεί σε όλους τους Δήμους -συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αγράφων- η πρώτη δόση (50%) επί του δικαιούμενου ποσού. Για τον Δήμο Αγράφων το 50% αντιστοιχεί στο ποσό των 201.850€ καθώς η συνολική χρηματοδότηση ανερχόταν σε 403.700€. Τα χρήματα αυτά έχουν δεσμευτεί για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2021. Για την ηλεκτροδότηση των αδειοδοτημένων κτηνοτροφικών μονάδων συμπεριλήφθηκαν αρχικά οι Τ.Κ. Τοπολιάνων, Κερασοχωρίου, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καρδαμπίκης αναφέρει ότι: «αφού θα γίνει η απορρόφηση του ποσού της Α’ δόσης θα δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για τη ρευματοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων σε Βαλαώρα, Κέδρα, Γρανίτσα, Δαφνούλα και όπου αλλού υπάρχει οργανωμένη κτηνοτροφική μονάδα και αντίστοιχα συνοδευτικά αιτήματα».

Η δήλωση Καρδαμπίκη

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρει: «Η αναβολή και όχι η ματαίωση ρευματοδότησης των επτά κτηνοτροφικών μονάδων στη Βαλαώρα, έγινε αποκλειστικά για λόγους ενημέρωσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος όλων των κτηνοτρόφων από το τοπικό συμβούλιο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Με το τοπικό συμβούλιο άλλωστε, έχουμε κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης, συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε άψογα λύνοντας καθημερινά και χρόνια προβλήματα (αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλες τις στάνες, νερό από τον Γρανιτσιώτη ποταμό για τα Ζώα, κοινό αγώνα ενάντια στα  φωτοβολταϊκά πάρκα στους βοσκότοπους, προσπάθεια σύστασης ομάδας παραγωγών κλπ)».