Υλικά

200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

αλάτι

6 κ.σ. άνηθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πιπεριά κόκκινη

300 γρ. καπνιστή πέστροφα

6 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη

Για το dressing

50 γρ. ελαιόλαδο

χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μαυρομάτικα για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά σε κύβους των 0,5 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πέστροφα, τη βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε την κάππαρη, που έχουμε ήδη ξαρμυρίσει. Για το dressing ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το σκόρδο. Ρίχνουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Πηγή: www.rpn.gr