Η επόμενη μέρα για το Ραπτόπουλο

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους κατοίκους του χωριού Ραπτόπουλου Αγράφων, καθώς μετά την πιθανή ανακοίνωση της τοπικής καραντίνας η επόμενη μέρα θα βρει τους κατοίκους υπό την επιτήρηση των αστυνομικών και υγειονομικών αρχών. Αναλυτικότερα, θα υπάρχει αστυνομική δύναμη και θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση φορτηγών τροφοδοσίας υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Το σύνολο των κατοίκων θα πρέπει να περιοριστούν στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Για θέματα υγείας οι κάτοικοι μπορούν να τηλεφωνούν στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας και στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Για την τροφοδοσία των κατοίκων με φάρμακα, τρόφιμα, αλλά και την εξυπηρέτησή τους για διάφορες υπηρεσίες θα μπορούν να καλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ραπτοπούλου, Μάκης Τριαντάφυλλος

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Ραπτοπούλου κ. Μάκης Τριαντάφυλλος δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό:

«Βιώνουμε την πιο δύσκολη κατάσταση που δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε ποτέ στα χωριά μας. Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα μας και πρέπει όλοι να προσέξουμε να μην θρηνήσουμε θύματα. Ήδη συγχωριανοί μας νοσηλεύονται και μάλιστα σοβαρά. Σε περίπτωση τοπικού κλεισίματος του Ραπτοπούλου, με ψυχραιμία και λογική θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όσο καλύτερα γίνεται για να μην υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, τροφοδοσία και φάρμακα. Από την πλευρά μου ως Πρόεδρος της κοινότητας και έχοντας βγει αρνητικός στο τεστ, θα κάνω το καλύτερο δυνατό για τη φροντίδα όλων σε συνεργασία πάντα με το Δήμο και θα ακολουθήσω τις οδηγίες του Υπουργείου στο παράδειγμα των άλλων κοινοτήτων που τέθηκαν σε αυστηρή καραντίνα. Ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο και θα κυλήσουν ομαλά αυτές οι δύσκολες μέρες μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα.

 Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραπτοπούλου, Χαράλαμπος Ντόκας

Ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Ντόκας και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ραπτοπούλου «Η Πρόοδος» μας δήλωσε:

«Έπειτα από τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωριό μας στις 03/12/2020, παρατηρήθηκε σημαντική (αύξηση ή έξαρση) των κρουσμάτων κορωνοϊού στις γύρω περιοχές αλλά ιδίως στην κοινότητα Ραπτόπουλου. Ως πρόεδρος αλλά και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ραπτοπούλου και έπειτα από την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγράφων περί του θέματος, επισημαίνουμε και συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή όλων μας έχοντας ο καθένας ως οδηγό την ατομική του ευθύνη. Η κατάσταση πλέον είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς θα λέγαμε και οριακή. Με ψυχραιμία και ατομική ευθύνη του καθενός μπορούμε να περιοριστούμε λίγο αυτές τις κρίσιμες μέρες με σκοπό να παραμείνουμε ασφαλείς οι ίδιοι κυρίως αλλά και να προστατέψουμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες στο χωριό μας, τον κάθε συγχωριανό μας έως ότου περιοριστεί η διασπορά του ιού. Στο Ραπτόπουλο όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με υπομονή ψυχραιμία χωρίς να πανικοβαλλόμαστε και ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, του Δήμου Αγράφων και των δημοσίων αρχών. Είμαστε σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε σιγά-σιγά στην καθημερινότητά μας.»

Καταστηματάρχης Ραπτοπούλου, Γεώργιος Μπαστάνης

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Το Παραδοσιακόν Καφενείον & Παντοπωλείον ‘Η Αφθονία’» με έδρα το Ραπτόπουλο κ. Γιώργος Μπαστάνης, το κατάστημα του οποίου παρέμεινε ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης και της τωρινής καραντίνας τροφοδοτώντας και τις γύρω περιοχές, μιας και τόσο ο ίδιος όσο και όλο το προσωπικό έκαναν τα τεστ για κορωνοϊό και βγήκαν αρνητικά σε όλους, μας δήλωσε:

«Είμαστε στην καρδιά μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης και αυτό έφτασε μέχρι την απομακρυσμένη δυτική Ευρυτανία και το χωριό μας. Το κατάστημά μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές τηρεί από την πρώτη στιγμή τα μέτρα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες των αρχών για την αποφυγή μετάδοσης του covid19 και όλο το προσωπικό καθώς κι εγώ ο ίδιος βγήκαμε αρνητικοί στα τεστ του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Το γεγονός αυτό μας φέρνει ανακούφιση, κυρίως για την διαφύλαξη της υγείας των πελατών μας και μας επιφορτίζει με το έργο της τροφοδοσίας του χωριού ακόμα και σε περίπτωση τοπικού lockdown. Δουλεύουμε από τις 7 το πρωί έως την προβλεπόμενη ώρα το βράδυ, ασταμάτητα και υπό αντίξοες συνθήκες για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα λείψει τίποτα σε κανέναν, πάντα τηρώντας τα μέτρα αλλά με χαμόγελο, αισιοδοξία και κυρίως ψυχραιμία. Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς περαστικά σε όλους όσους νοσούν και γρήγορη επάνοδο στο χωριό μας.»