Σε πρωταγωνιστικό ρόλο η Αλεξία Μπακογιάννη

Το βράδυ της Δευτέρας, 27 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στο Άλσος Μπακογιάννη, στο Ψυχικό, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, που το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε όλη η τελετή, τα αποκαλυπτήρια έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ενώ παρόντες ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της, Αλεξία και Κώστα. Τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων, στον χώρο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, φίλοι της οικογένειας Μπακογιάννη, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής, καθώς επίσης και πολλοί Ευρυτάνες που βρέθηκαν κοντά στον αγαπημένο τους Παύλο.

Ανάμεσά τους, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Στην τελετή συμμετείχε η ΔΕΕΠ Ευρυτανίας με τον πρόεδρό της Ιωάννη Οικονομίδη, τους αντιπροέδρους Κλεομένη Λάππα και Νικολάο Σταυρόπουλο και το Γραμματέα Αθανάσιο Μπαλτά. Παρούσα ήταν και η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, ιατρός Θωμαΐς Οικονόμου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, σύντομη ομιλία απηύθηναν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, η πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης, καθώς και η κόρη του αείμνηστου πολιτικού, Αλεξία Μπακογιάννη.

Στον συγκινητικό της λόγο περιέγραψε τον πατέρα της ως σύγχρονο διαφωτιστή, και ανέφερε:

«Ο Παύλος Μπακογιάννης έχει μείνει στη μνήμη των περισσοτέρων για τον τρόπο που πέθανε, όμως αξίζει να τον θυμόμαστε για τον τρόπο που έζησε και γι’ αυτά που πίστευε». «Το όραμα είχε τη θέση του δίπλα στον πολιτικό ρεαλισμό», είπε για τον Παύλο Μπακογιάννη και κατέληξε με μία φράση του Απολινέρ, που η ίδια θεωρεί ότι θα τον αντιπροσώπευε: «Είναι καιρός να ξανανάψουμε τ’ αστέρια».

Ο συγκινητικός της λόγος αλλά και η παρουσία τόσων Ευρυτάνων στην εκδήλωση φουντώνουν ξανά τα σενάρια ότι η Αλεξία Μπακογιάννη θα διεκδικήσει τη θέση της Δημάρχου Καρπενησίου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, σε έναν χρόνο περίπου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του ανέφερε:

«Η οικογένεια μου κι εγώ προσωπικά είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας απόψε. Είναι συγκινητικό που τόσες δεκαετίες μετά, μαζί με εμάς, δεν ξεχνάτε κι εσείς. Ζει στις καρδιές και στις ιδέες μας».