Το Chief Seattle Club, ένας οργανισμός στέγασης και κοινωνικών υπηρεσιών που διοικούν αυτόχθονες, άνοιξε επίσημα τις πύλες του σε μια ολοκαίνουργια πολυκατοικία 80 διαμερισμάτων στην Pioneer Square.

Σύμφωνα με το The News Tribune, το συγκρότημα κατοικιών θα στεγάσει 96 κατοίκους.

«Μερικά από τα μέλη του Chief Seattle Club δεν έχουν μόνιμο μέρος να αποκαλούν σπίτι για πάνω από μια δεκαετία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Derrick Belgarde.

Το Indian Country Today ανέφερε ότι είναι το μόνο στεγαστικό έργο στην πόλη που απευθύνεται σε αυτόχθονες με χαμηλό εισόδημα και άστεγους, οι οποίοι αποτελούν σχεδόν το 15% του πληθυσμού των αστέγων της περιοχής, παρόλο που συνιστούν μόνο το 1% του δημογραφικού πληθυσμού της πόλης.

Ο Belgarde εξήγησε ότι οι αυτόχθονες της περιοχής αντιμετώπισαν επιπλέον προκλήσεις, όπως η μάχη ενάντια σε εκατοντάδες χρόνια καταπίεσης και τραύματος από αναγκαστικές μετεγκαταστάσεις.

Το κτίριο, που αποτελείται από εννέα ορόφους, θα περιλαμβάνει ένα καφέ που θα σερβίρει παραδοσιακά φαγητά και μια κλινική 280 τ.μ. με χώρο παραδοσιακής θεραπείας που θα προσφέρει ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική και συμπεριφορική φροντίδα.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις στέγασης, οι ένοικοι θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα από το 50% του μέσου εισοδήματος της περιοχής στα 40.500 δολάρια, ενώ δέκα διαμερίσματα προορίζονται ειδικά για βετεράνους του στρατού. Οι οικογένειες χωρίς εισόδημα δεν θα υποχρεούνται να πληρώνουν μηνιαίο ενοίκιο, αν και άλλες με δουλειές θα πληρώνουν μεταξύ 216 και 566 δολαρίων το μήνα.

(Πηγή: bestnews.gr)