Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο της επιλογής μας

40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα

50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα

150 γρ. κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα

40 γρ. αποξηραμένα cranberries

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το μωσαϊκό. Κομματιάζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο μπολ τα φιστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα cranberries και τα ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα. Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε μακρόστενη φόρμα περασμένη με λαδόκολλα που να περισσεύει αρκετά στα πλάγια, ισιώνοντας την επιφάνειά του. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει από πάνω και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κάστανα. Σε τηγανάκι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και τα κάστανα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για 1-2 λεπτά μέχρι να καλυφθούν όλα τα κάστανα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε από την κατάψυξη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, μεταφέρουμε το γλυκό με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε πιατέλα (ή ξύλο κοπής) και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε αμέσως με λίγα καραμελωμένα κάστανα.