Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος ψησίματος: 40’ | Μερίδες: 6

Υλικά

1 κιλό μπρόκολο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο ζεστό γάλα

200 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

1 αβγό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Δεν πετάμε τα κοτσάνια και τα φύλλα: γίνονται η πιο νόστιμη μπουκιά. Καθαρίζουμε εξωτερικά το κοτσάνι και το κόβουμε σε ροδέλες και χοντροκόβουμε τα φύλλα. Το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό, αλ ντέντε, να κρατάει αρκετά. Το στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αβγό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε και τα τυριά (κρατάμε λίγα για την κρούστα) και ανακατεύουμε. Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψί βάζουμε το μπρόκολο, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε για 30′-40′, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, χωρίς να ξεροψηθεί το τυρί.

Πηγή: www.tasty-guide.gr