Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για το 2022 από το Σύλλογο Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς «Τα Άγραφα». Το γλέντι το έστησαν οι Ευρυτάνες της Βοιωτίας στη Λιβαδειά μετά από δύο χρόνια απουσίας στη διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσής τους λόγω της πανδημίας.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι οποίοι και βραβεύτηκαν από το ΔΣ του συλλόγου, βουλευτές Δήμαρχοι και φορείς της πόλης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα συλλόγου και το πρώτο χορευτικό τμήμα ατόμων με αναπηρία και παραδοσιακή μουσική, ενώ καλεσμένοι ήταν καταξιωμένοι μουσικοί και άξιοι εκπρόσωποι της παράδοσής μας όπως η ορχήστρα του Νίκου Φιλλιπίδη. Οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.

Δήλωση Ζαχαράκη Σοφίας

Η Ευρυτάνισσα υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε για την εκδήλωση: «Θέλω να συγχαρώ τον Σταύρο Μερμίγκη και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία με τίμησαν με αυτή την πολύ σημαντική βράβευση. Το να σε βραβεύουν οι συμπατριώτες σου και νιώθεις πραγματικά ότι κάτι μένει από όλη αυτή την προσπάθεια είναι πολύ συγκινητικό. Από την άλλη εγώ είμαι εδώ για να τιμήσω κυρίως την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι δεν ξεχνούν την παράδοση, θεωρούν ότι το πολιτιστικό και πολιτισμικό στοιχείο είναι πολύ έντονο και όπου και αν βρίσκονται νιώθουν υπερήφανοι και υπερήφανες γι’ αυτό. Θεωρώ πολύ σημαντική τη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων με μια προσθήκη που την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή, ένα ειδικό τμήμα χορευτικό με τα άτομα με αναπηρία τα οποία μας εντυπωσίασαν από την αρχή».