Φουντώνουν τα σενάρια των ερχόμενων βουλευτικών αλλά και αυτοδιοικητικών εκλογών στην περιφέρειά μας, παρόλο που οι τελευταίες έχουν δύο χρόνια ακόμη ενώ για τις βουλευτικές τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη.

Ιδιαίτερα μετά την κεντρική συνέντευξη που παραχώρησε στο STARΚεντρικής Ελλάδας, η Υφυπουργός Τουρισμού με καταγωγή από την Ευρυτανία, κα Σοφία Ζαχαράκη, φαίνεται να ανοίγουν όλα τα ενδεχόμενα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Η κα Ζαχαράκη άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, τονίζοντας ότι το προς το παρόν την καθημερινότητά της απασχολούν οι αρμοδιότητές της ως Υφυπουργού Τουρισμού.

Μέχρι στιγμής, είπε η Υφυπουργός, δεν της έχει γίνει καμία πρόταση ούτε για βουλευτής ούτε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά αν της προτείνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να κατέβει υποψήφια σε κάποια από τις δύο εκλογές, τότε σίγουρα θα το σκεφτεί σοβαρά.

Η φημολογία για την πιθανή υποψηφιότητα της κας Ζαχαράκη στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, καλά κρατεί εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια, αλλά στη δεδομένη στιγμή πολλές είναι οι φήμες που τη θέλουν να θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη θέση του Φάνη Σπανού, ενδεχόμενο που η ίδια στη συνέντευξή της προς τα παρόν απέκλεισε τονίζοντας την πολύ καλή συνεργασία με τον σημερινό Περιφερειάρχη.

Παρακολουθώντας κανείς τις ζυμώσεις, παρατηρεί ότι ένα τέτοιο σενάριο, αν συμβεί, είτε θα αποτελεί μια εναλλακτική αντί της βουλευτικής θέσης της Ευρυτανίας η οποία θα παραμείνει στους γνωστούς διεκδικητές, είτε θα θελήσει ο Πρωθυπουργός να βάλει έναν άνθρωπο της επιλογής του σε μια καίρια Περιφέρεια, η οποία θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ανάπτυξης που έρχεται τα επόμενα χρόνια, συμπαρασυρόμενη από την ταχεία ανάπτυξης της Αττικής. Κάτι τέτοιο άλλωστε διαφάνηκε από την παρουσία του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, του Προέδρου Επιμελητηρίου Ευρυτανίας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.