Χρόνος Προετοιμασίας: 40’ (προετοιμασία κάστανου) | Χρόνος Ψησίματος: 40’ | Μερίδες: 8 – 10

Υλικά

4 κουταλιές σούπας μπράντι

Μισό κιλό βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

1 κουταλιά ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο

2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα (τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν), σε κύβους

2 στελέχη σέλερι, σε ροδέλες

2 καρότα μέτρια, σε ροδέλες

1 πράσο, το άσπρο μέρος

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

Ελάχιστο θυμάρι

Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Προαιρετικά: λίγο στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Λιώνετε σε κατσαρόλα 4 κουταλιές από το βούτυρο και προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύεται και σωτάρετε μέσα τα κάστανα. Αλατοπιπερώνετε και γλασάρετε για 3-4 λεπτά, στη συνέχεια τα σβήνετε με το μπράντι και αφήνετε να εξατμιστεί. Σε άλλη κατσαρόλα στο υπόλοιπο βούτυρο σωτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το πράσο, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα κάστανα, βάζετε και τα μήλα και προσθέτετε το ζωμό και το θυμάρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να  μαλακώσουν, περίπου μισή ώρα. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στο σερβίρισμα αν θέλετε, βάζετε μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

Πηγή: www.bostanistas.gr