Χρόνος προετοιμασίας: 0’ | Χρόνος μαγειρέματος: 15’ | Μερίδες: 5

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

 500 γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα (εναλλακτικά σπανάκι)

 200 γρ. φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε καρέ (ή τόνος, καλά στραγγισμένος)

 60 ml ελαιόλαδο

 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες

 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

 ξύσμα από 1 λεμόνι

 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σέσκουλα για 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Κρατάμε 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου τα βράσαμε και τα στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τον πελτέ για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε την πέστροφα ή τον τόνο, αλατοπίπερο, τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: www.gastronomos.gr