Ερώτηση 47 Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τη σημαντική καθυστέρηση ως προς την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 4Κ/2020 που αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η έκδοση της οποίας εκκίνησε στη βάση νομοθετικής ρύθμισης (ν. 4583/2018) της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επισημαίνουν στο πλαίσιο κοινής κοινοβουλευτικής παρέμβασης τους, σαράντα επτά (47)Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως τονίζουν στη σχετική ερώτησή τους, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αναμένονται τα αποτελέσματα της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 4Κ/2020 η οποία αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι να περιμένουν ακόμη για την πλήρωση δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α’ βαθμού, την ώρα που οι συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των αντίστοιχων δομών που εφαρμόζουν δράσεις παρέμβασης στην κοινότητα, όπως τονίζουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον παραπάνω λόγο, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία απευθύνουν στον αρμόδιο Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα: Για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, καθώς και πότε αναμένεται οι επιτυχόντες να τοποθετηθούν στις θέσεις με στόχο να ενισχυθεί με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό αυτό το μείζονος κοινωνικής σημασίας πρόγραμμα.