Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραπτοπούλου, κατόπιν (εξ αποστάσεως) συσκέψεως έχει στείλει ήδη επιστολές σε όλους τους Δημόσιους Φορείς, Υγειονομικές Υπηρεσίες της 5η ΥΠΕ καθώς και στον Υπουργό Υγείας όπως και στους αρμόδιους Υφυπουργους. Παρακάτω το κείμενο με τη μορφή ανοιχτής επιστολής για όλους, με την ελπίδα αυτή η κίνηση να αποτελέσει εναρκτήριο αγώνα για την διεκδίκηση του αυτονόητου στα χωριά μας, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και το δικαίωμα της Δημόσιας Υγείας. Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι

Τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας, στον μέγιστο βαθμό, τα προβλήματα  και τα αδιέξοδα που δημιούργησε η εγκατάλειψη και η απαξίωση, για χρόνια τώρα, της Δημόσιας Υγείας στον τόπο μας. Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Αγροτικά Ιατρεία,  στο Κέντρο Υγείας και στο μοναδικό νοσοκομείο του Νομού, η απουσία ασθενοφόρου στον Δήμο μας και η ανεπαρκής υλικοτεχνική υποδομή, αποτελούν πλέον μια τραγική πραγματικότητα.   

Επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους μας και ειδικά για τους συμπολίτες μας που νοσούν και δοκιμάζονται, κάνουμε έκκληση, έστω και την ύστατη στιγμή, σε όλους τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν και να στελεχώσουν με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό τις δομές Υγείας και τον Δήμο μας και να προσφέρουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να στηρίξουν όλους τους συμπολίτες μας για να μην αισθάνεται κανείς μόνος και αβοήθητος αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Γιατί πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς μας, που τη θεωρούμε αυτονόητη, υπάρχει και η αυτονόητη συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας μας να παρέχει το υπέρτατο αγαθό της Υγείας, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους νοσούντες συνανθρώπους μας και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας με ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», σε όλο το προσωπικό που τους νοιάζεται και τους φροντίζει, υπερβαίνοντας πολλές φορές τα ανθρώπινα όρια.

Τέλος, καλή δύναμη σε όλους τους συμπολίτες μας, που άλλωστε είναι μαθημένοι στα δύσκολα!»