Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καρπενησίου και του Δήμου Αγράφων το διήμερο 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023, με σκοπό τη συμμετοχή των Δήμων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση PHILOXENIA 2023. Σημαντική αύξηση παρουσίασε τη φετινή χρονιά ο αριθμός των συμμετεχόντων αγγίζοντας τους 431 από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας. Τιμώμενη χώρα για φέτος ήταν η γειτονική Βουλγαρία με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες. Στην φετινή Philoxenia συμμετέχει και το σύνολο των περιφερειών της Ελλάδας με τα γραφεία τουρισμού όλων των περιφερειών να δίνουν το δυναμικό παρόν. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Δήμοι συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή συνάντηση για τον τουρισμό, ώστε να διαφημίσει τις ομορφιές της Ευρυτανίας σε Έλληνες και ξένους ενδιαφερόμενους και λάτρεις των αποδράσεων.

Δυναμική παρουσία από την Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας

Η  Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας εκπροσώπησε το νομό μας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Θεσσαλονίκης, με αρωγό τον Δήμο Καρπενησίου και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τους Ορεινούς Προορισμούς αυτής, υποδέχτηκαν τους επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερο της Ευρυτανίας. Η έμφαση δόθηκε στην «άλλη Ελλάδα» και στον Ορεινό Όγκο και σκοπός της δράσης ήταν η συνεργασία όλων των ορεινών περιοχών της Ελλάδας, συγκεντρωμένων στον ίδιο χώρο, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της κάθε περιοχής, αλλά και συνολικά, για την ανάδειξη της «άλλης Ελλάδας», της Ηπειρωτικής και Ορεινής Ελλάδας.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα τόσο για την ανάδειξη της περιοχής μας, όσο και για την εικόνα της Ελλάδας γενικότερα προς τους ξένους επισκέπτες, ως προορισμός 365 ημερών, συνδυάζοντας απόλυτα το βουνό με τη θάλασσα, τις καλοκαιρινές με τις χειμερινές διακοπές. Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την ανάδειξη της ορεινής και ηπειρωτικής Ελλάδα, και για μια ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν. Την Ευρυτανία εκπροσώπησαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κ.κ. Ιωάννη Μαντζούφα, Δήμητρα Δημητρακοπούλου και Σοφία Φλέγκα που άφησαν για λίγο το Καρπενήσι και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας επάξια την Ένωση και την Ευρυτανία.