Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νικόλαος Σουλιώτης, αφού καλωσόρισε τα Μέλη, έθεσε για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της αναγκαιότητας αποστολής επιστολής στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής της έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID – 19.

«Πρέπει να ενημερώσουμε τον Υπουργό ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την άμεση καταβολή της χρηματοδότησης. Οι πόροι μας είναι περιορισμένοι και ήδη αρκετοί Δήμοι έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Έχουμε ανταποκριθεί πλήρως στις συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί δίνοντας άμεσες λύσεις» επεσήμανε ο κ. Σουλιώτης. Στη συνέχεια, με αφορμή το επικείμενο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος ανέφερε: «Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για την αποτύπωση και προτεραιοποίηση των θέσεων, προτάσεων και διεκδικήσεων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας μέσω των Θεματικών Επιτροπών της Π.Ε.Δ.. Γίνεται συστηματική δουλειά και θέλω να συγχαρώ όλους τους Προέδρους και τα Μέλη που τις απαρτίζουν, για τον επαγγελματισμό τους και τη διάθεσή τους να προσφέρουν, καθώς και τα στελέχη της ΠΕΔ για την οργάνωση και τη συνολική υποστήριξη των Επιτροπών αυτών. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την συμπερίληψη των προτάσεών μας στο νέο «νομοσχέδιο σκούπα» που προετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών και θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα. Θεωρώ πως η συγκυρία είναι πολύ καλή καθώς αφενός εμείς ως αυτοδιοικητικοί έχουμε κατασταλάξει στις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για να ξεπεραστούν χρόνιες παθογένειες και αφετέρου ο Υπουργός φαίνεται να έχει την διάθεση να συζητήσει και κυρίως να δώσει άμεσες λύσεις».


Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης υπήρξε εκτενής αναφορά από τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπιών, κ. Γιώργο Ψαθά και τον Αντιδήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Μπάμπη Κώσταρο, στις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και τις καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν την Κεντρική Εύβοια στις αρχές Αυγούστου. Και οι δυο αφού ευχαρίστησαν την Π.Ε.Δ. για τη σημαντική συνδρομή της, αναφερόμενοι στα έργα αποκατάστασης τόνισαν ότι Δήμοι και Περιφέρεια καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και υπάρχει τεράστια κινητοποίηση για την ταχύτερη δυνατή επούλωση του τεράστιου πλήγματος που δέχθηκαν οι Δήμοι τους. Κλείνοντας το Σώμα εξέφρασε για μια ακόμη φορά τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη στήριξή του προς τους πληγέντες.