Στη FOOD & LIFE 2018 στο Μόναχο Δυναμική η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

3334

Από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου, τα βιολογικά και gourmet προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας, έδωσαν δυναμικό ‘παρών’ στην έκθεση που έχει καθιερωθεί ως το σημείο συνάντησης γευσιγνωστών της ποιοτικά υψηλής και παραδοσιακής κουζίνας.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με ομάδα 15 επιχειρήσεων-παραγωγών της, καταγράφοντας την πολυπληθέστερη Εθνική συμμετοχή, συμμετείχε στη μεγαλύτερη καταναλωτική Έκθεση B2C τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, την έκθεση FOOD & LIFE στο Μόναχο.

Οι εκθέτες που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καταναλωτικές συνήθειες και τις αγοραστικές-γευστικές προτιμήσεις του γερμανικού καταναλωτικού κοινού, να πουλήσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους επισκέπτες της έκθεσης, και παράλληλα να προσεγγίσουν και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στο περιθώριο της έκθεσης και στα πλαίσια της προώθησης επιχειρηματικών επαφών των εκθετών της Στερεάς Ελλάδας, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου διοργανώθηκε επιχειρηματικό δείπνο γνωριμίας με αγοραστές, εκπροσώπους τοπικών καταστημάτων τροφίμων του Μονάχου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα HAAR e.V. Επίσης, το Σάββατο 01 Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή της έκθεσης, διοργανώθηκε Μαγειρικό Show της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων- Τμήμα Γερμανίας, το οποίο επιμελήθηκε η executive chef Ευαγγελία Καρκαμπίτσα χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών. Το γερμανικό κοινό που παρακολούθησε την επίδειξη είχε την ευκαιρία να γευτεί επί τόπου τα στερεοελλαδίτικα πιάτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδειξη είχε ζωντανή ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη.

Την αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνέδραμε η Γενική Πρόξενος – ΣΠΑ του Μονάχου κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, και ο επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Μονάχου, δρ. Νικόλαος Μπελιάς Σύμβουλος ΟΕΥ ΄Α. Τη συνολική αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις παράλληλες εκδηλώσεις, οργάνωσετο Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων, και στο πλευρό των επιχειρήσεων παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θέμης Χειμάρας, ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με γερμανικά δίκτυα πωλήσεων και εμπορικές οργανώσεις, με βασικό στόχο την προβολή των ποιοτικών προϊόντων, της γαστρονομίας και της τοπικής διατροφής της Στερεάς Ελλάδας.