Στις Βρυξέλλες ο Μπαμπαλής Ο Δήμαρχος Αγράφων για τη Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και την Ορεινότητα Περιοχών

2353

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες & Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδος σε συνεργασία με τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, βρίσκεται από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη δημόσια παρουσίαση με θέμα: «Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και Ορεινότητα Περιοχών», σε συνεργασία με τα Δίκτυα Πόλεων με Λίμνες & Δήμων Περιοχής Πίνδου, μετά από πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και των Μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η δημόσια παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα 6Q1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ σκοπός της συνάντησης είναι να δημιουργηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και να τεθούν οι στόχοι για την καλύτερη εκμετάλλευση και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, αλλά και των λιμνών, που βρίσκονται στους δήμους μέλη των δύο δικτύων, με την υποστήριξη και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμαρχος Αγράφων, κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, μιας και ο Δήμος Αγράφων είναι μέλος και των δύο δικτύων, του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μίλησε για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των Υδροηλεκτρικών Έργων και τόνισε το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί οι τοπικές κοινωνίες για τις ζημιές που υπέστησαν, μετά τη δημιουργία του Φράγματος των Κρεμαστών, ούτε έχουν γίνει έως τώρα ανταποδοτικές αναπτυξιακές παροχές στις παραλίμνιες περιοχές.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ευρωβουλευτή Μέλους Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ στη δημόσια παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Νίκος Χούτας, ο κ. Δημήτριος Σκορδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος Ενταταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδος και η κα Έλενα Μουρελάτου Επιστημονικός Συνεργάτης των Δικτύων.