Έγιναν τις 12 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεση χαρακτικής με τίτλο ‘Θερινές περιπλανήσεις’ στο Κέντρο Τεχνών Μετς, με τη συμμετοχή του ευρυτανικής καταγωγής χαράκτη Πανταζή Τσέλιου. Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως το Σάββατο 30 και είναι ανοικτή από τις 19.00 – 22.00 καθημερινά.

Ο Πανταζής Τσέλιος συμμετέχει με 7 έργα του, μαζί με τα έργα άλλων άλλους Ελλήνων χαρακτών. Με τα έργα τους, μέσα από τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις, ταξιδεύουν το κοινό σε τόπους γεμάτες εικόνες, πορτραίτα ζώων, ανθρώπων ή φυτών, τοπία πόλης, υπαίθρου και θάλασσας γίνονται μοναδικά στιγμιότυπα του κρυφού και συνάμα εσωτερικού ψυχισμού του καλλιτέχνη. Οι καλλιτέχνες επιχειρούν να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική αντίληψη σύμφωνα με το δικό τους μοναδικό, εκφραστικό ιδίωμα. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ένα κλίμα ελληνικής εντοπιότητας και λαϊκότροπης διάθεσης που διαχέεται σαν μια ενοποιητική θεματική.

Ο Πανταζής Ε. Τσέλιος γεννήθηκε το 1988 και κατάγεται από το Φουρνά της Ευρυτανίας. Το 2009 εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το Σεπτέμβριο του 2015, από το Α΄ εργαστήριο χαρακτικής με καθηγητές τους Γιάννη Γουρζή και Μιχάλη Αρφαρά.