Εκ νέου συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης και ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος με τον Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στο γραφείο του στην Αθήνα. Η συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα αποτέλεσε τη συνέχεια της συνάντησης του κ. Πέτσα στο Καρπενήσι. Οι τρεις εκπρόσωποι της Ευρυτανίας ζήτησαν τη συμπαράσταση του κ. Πέτσα σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στον Δήμο Καρπενησίου, καθώς επίσης και την επίσπευση των εντάξεων του ολοκληρωμένου προγράμματος έργων που υποβλήθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης, τέθηκε στον Υπουργό το πρόβλημα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου. Ο Υπουργός είδε θετικά τα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε για άμεση ενημέρωση και ανταπόκριση επί των θεμάτων που του υποβλήθηκαν.

Τα αιτήματα του Δημάρχου Αγράφων

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Αγράφων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Πέτσα για θέματα που είναι της αρμοδιότητας του αναπληρωτή Υπουργού αλλά και για άλλα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αγράφων. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα σχετικά με την εσωτερική οδοποιία των χωριών,  τη στελέχωση των υπηρεσιών, τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης, το αίτημα για χρηματοδότηση αποκατάστασης του κεντρικού δρόμου στο Λημέρι, οι χωμάτινοι οδικοί άξονες προς το Νομό Καρδίτσας και άλλα θέματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική. Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης, πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται την ενίσχυση πόρων ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αποστολή της και το Υπουργείο πρέπει εμπράκτως να σταθεί στο πλευρό του Δήμου Αγράφων». Στο τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ουσιαστική συμβολή του αλλά και το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Αγράφων και έτσι σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να υλοποιηθούν σταδιακά οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχει θέσει στο πρόγραμμά του ο Δήμος Αγράφων.

Συνάντηση και του Διοικητή του Θεραπευτηρίου με τον Υπουργό

Την ίδια μέρα, λίγο πριν τους Δημάρχους, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένης Λάππας, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ο νέος, προς έγκριση, Οργανισμός και οι δυνατότητα λειτουργίας της νέας, σύγχρονης πτέρυγας αλλά και πρόσληψης νέου προσωπικού όπως επίσης η αύξηση του αριθμού των περιθαλπόμενων και η ίδρυση νέων δομών στην Ευρυτανία. Με το αίτημα του κ. Λάππα, η νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου θα μπορεί να καλύπτει 45 κλίνες επιπλέον.

Στη συνέχεια ο κ. Λάππας πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.