Στο Καρπενήσι ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

1677

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου του 2019 ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ επισκέφτηκε τον τόπο μας το πανέμορφο Καρπενήσι, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Η υποδοχή και το καλωσόρισμα στο πρόσωπό του ήταν θερμό. Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για διάφορα θέματα του τόπου μας από τον Αντιπεριφερειάρχη νομού Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό, από τον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, την Γενική Γραμματέα του δήμου Γιάννα Χορμόβα, τους Αντιδημάρχους Εύη Κονιαβίτη και Ταξιάρχη Κουτρουμάνο, τον Περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Φακίτσα, την πρόεδρο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ Σοφία Ζαλοκώστα και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κεραμάρη. Σε μια συνάντηση στρογγυλής τραπέζης τέθηκαν θέματα για αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας.

Ωστόσο ο Πρέσβης ξεναγήθηκε στο όμορφο Καρπενήσι μένοντας κατενθουσιασμένος από τον τόπο μας χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα μικρή Ελβετία. Η ζεστή φιλοξενία δεν στάθηκε εδώ καθώς ο δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης χάρισε δώρα στον Πρέσβη και με συνοδεία του Περιφερειάρχη ξεναγήθηκε στο Μουσείο του Βουνού δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τα εκθέματα που βρίσκονται στον χώρο.

Στο τέλος ακολούθησε συνάντηση με το εμπορικό επιμελητήριο και τον πρόεδρό Χρήστο Τσάπρα, με τον εμπορικό σύλλογο και την πρόεδρό Σπυριδούλα Παπαδοπούλου και από επιχειρηματίες στον χώρο του τουρισμού συζητώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης και ανάδειξης του τόπου μας.