Στο Καρπενήσι βρέθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής μαζί με τον επικεφαλής του κλιμακίου τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Θανάση Γλαβίνα.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν οι συναντήσεις που είχε προγραμματίσει με παραγωγικούς φορείς του Νομού μας. Αναλυτικότερα, η επίσκεψη ξεκίνησε με συνάντηση στο εμπορικό επιμελητήριο με φορείς της πόλης. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Τσάμπρας Χρήστος, η Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παπαδοπούλου Σπυριδούλα, η Πρόεδρος Ξενοδόχων κ. Φλέγκα Σοφία καθώς και τα στελέχη του κόμματος Τριανταφύλλου Βασίλης, Πάζιου Μαρία, Τσατσαράγκος Θανάσης και Παπαδόπουλος Γιάννης. Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιόδευσε στην αγορά του Καρπενησίου, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες και διένειμε φυλλάδιο με τις θέσεις του κόμματος για το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όλα όσα συζητηθήκαν – Το περιεχόμενο του φυλλαδίου

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα ζητήματα της ακρίβειας που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς και προτάσεις που αφορούν τη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, ώστε αυτές να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Επιπλέον τέθηκαν προς συζήτηση και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την Ευρυτανία, όπως δημογραφική κόπωση της περιοχής, η αναγκαιότητα βελτίωσης της προσβασιμότητας με ένα νέο οδικό δίκτυο και η διασύνδεση με τις όμορες πόλεις, καθώς και η ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.

Αναφορικά με το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε περιελάμβανε τις εξής προτάσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής:

1.Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στη συνέχεια καθορισμός του από τους κοινωνικούς εταίρους. 2.Μείωση κατά 2% των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για το 2022.3.Μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά αγαθά και ήδη διατροφής μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022.4.Εντατικούς ελέγχους στην αγορά.5.Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022.6.Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους-αξιοπρεπείς κατώτερες συντάξεις.7.Ρύθμιση 120 δόσεων με κίνητρα για όσους είναι συνεπείς.8.Να μη πληρώνουν οι καταναλωτές για τις λοιπές χρεώσεις περισσότερα απ’ ότι για την αξία του ρεύματος.