«Ανήκουμε στην Ευρώπη και είναι μεγάλη τιμή για εμάς εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου να επισκέπτονται τον Νομό μας» αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευρυτανίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την επίσκεψη του Κώστα Αρβανίτη στο Καρπενήσι.

Ο Ευρωβουλευτής του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κώστας Αρβανίτης επισκέφτηκε το Καρπενήσι την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό, επικεντρώνοντας τη συζήτηση τους στις παραγωγικές δυνατότητες του Νομού, στις προοπτικές ανάπτυξης και στη δυνατότητα αξιοποίησης σχετικών εργαλείων που προσφέρονται.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Αλκυόνη και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες του κέντρου στην τοπική κοινωνία και τις ουσιαστικές ανάγκες που καλύπτει, έπειτα ξεναγήθηκε στο σύγχρονο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας και στο υπό ανακαίνιση (υπό την αιγίδα της βουλής των Ελλήνων) μουσείο Εθνικής Αντίστασης στις Κορυσχάδες. Ένα μουσείο που δέχεται επισκέψεις από όλο τον κόσμο και δυστυχώς  εξακολουθεί να παραμένει κλειστό, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη γεμάτη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα συζήτησαν για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως αυτές αναλύονται σε έξι βασικές εθνικές προτεραιότητες που σχετίζονται με την  ενεργειακή κρίση, την ενίσχυση του εισοδήματος, την στήριξη του κοινωνικού κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος και την απάντηση στη δημογραφική πρόκληση.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας αναφέρει:

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι η ανάταση της κοινωνίας, το κτίσιμο του γκρεμισμένου κοινωνικού κράτους, η επαναφορά των εργασιακών και όχι μόνο, δικαιωμάτων.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Μια Ελλάδα με περισσότερο φως, περισσότερη δημοκρατία περισσότερη δικαιοσύνη παντού.

Μια κοινωνία πολιτών που να ζουν με αξιοπρέπεια».