Μπορεί να διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2021, όμως η φετινή έκδοση του Ημερολογίου του Συλλόγου Αγραφιωτών Ευρυτανίας «Τ ΄ΑΓΡΑΦΑ», είναι επετειακή, συλλεκτική και μπορούμε να την κρατήσουμε στις βιβλιοθήκες και στα γραφεία μας, με διαχρονική αξία.

 Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγραφιωτών κ. Φάνης Λόζος , αποφάσισαν να εκδώσουν Επετειακό Ημερολόγιο για τα διακόσια χρόνια  του ξεσηκωμού, τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν,  για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.  Το ημερολόγιο εστιάζει περισσότερο σε γεγονότα που έγιναν  στην Ευρυτανία, γεγονότα που καταγράφονται ανάλογα με τους μήνες που έλαβαν χώρα, όπως σαν παράδειγμα,  ο θάνατος του περίφημου κλέφτη Δίπλα στο Γεφύρι του Μανώλη τον Ιούλιο του 1807 , ο μήνας Ιούλιος,  είναι αφιερωμένος  σε αυτό το γεγονός. Το ημερολόγιο καθυστέρησε να εκδοθεί λόγω της πανδημίας αλλά από τις αρχές Μαρτίου,  άρχισε να διανέμεται.  Ο κ Λόζος,  ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν για να εκδοθεί το ημερολόγιο και  ειδικά  ευχαριστεί τον κ. Ηλία Μπουμπουρή , Ιστορικό Ερευνητή,  ο οποίος  σχεδίασε και επιμελήθηκε την έκδοσή του μετά από παράκληση του Δ.Σ του Συλλόγου.

Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν το ημερολόγιο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν,  για τα Άγραφα, με τον πρόεδρο το Τ.Δ. Αγράφων,  κ. Γατή Δημήτριο, τηλ. 690 6 502286 και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φάνη Λόζο , τηλ.  697 2 823 771.