Το 75% των υποψήφιων Βουλευτών του σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφήνοντας ακόμη σε εκκρεμότητα ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό μέχρι να ολοκληρωθούν τα ψηφοδέλτια ανά νομό. Τη μονοεδρική της Ευρυτανίας θα διεκδικήσουν η Μαρία Βεντούρη και ο Μωυσής Μπερμπερής, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού και αναμένεται άλλο ένα όνομα υποψηφίου ώστε να κλείσει το ψηφοδέλτιο του νομού, με πιθανότερη υποψηφιότητα αυτή του Νίκου Λαθύρη, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ και στις προηγούμενες εκλογές.

Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μπερμπερής αναφέροντας:

«Η Μαρία Βεντούρη και ο γράφων μπαίνουμε στη βάσανο της αυστηρής αλλά δίκαιης κρίσης σας για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην μονοεδρική της Ευρυτανίας.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί επίσημα και ο τρίτος υποψήφιος του ψηφοδελτίου.

Ιδιαίτερες συστάσεις νομίζω πως δεν χρειάζονται, μικρός είναι ο τόπος μας άλλωστε και οι περισσότεροι γνωριζόμαστε.

Σε μία ζοφερή πραγματικότητα για την πατρίδα μας και το νομό μας, με πίστη όμως ότι η αριστερά είναι για τα δύσκολα, σας καλούμε σε συστράτευση στη συλλογική προσπάθεια και τον τίμιο αγώνα για προοδευτικές λύσεις

Με προγραμματικές θέσεις για τις ανάγκες των πολλών και με δικαιοσύνη παντού. Με τα παιδιά της γαλαρίας και με μία άλλη θεωρία αναγκών για το αξιοβίωτο στο μικρό, φτωχό και γηρασμένο τόπο μας.

Υπερβαίνοντας τον κρατούντα καθεστωτισμό και την πολιτική ανεπάρκεια, πιστεύουμε πως ο Νόμος μας δικαιούται μία διαφορετική εκπροσώπηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Σε μια προοδευτική διακυβέρνηση με περισσότερη δημοκρατία και ως απαραίτητη προϋπόθεση για την φυγή προς τα εμπρός και το κοινό καλό».

Από την πλευρά της η κα Βεντούρη ανέφερε:

«Μόνο τιμή μπορεί να νοιώθει κάποιος που καλείται να εκπροσωπήσει το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που έρχονται. Σε καιρούς δύσκολους με την κοινωνία να προσπαθεί να σταθεί όρθια έχοντας να αντιμετωπίσει ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια, συρρικνωμένο κοινωνικό κράτος, μηδενικές αυξήσεις και εργασιακό μεσαίωνα, καλούμαστε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας που έχει πρωτίστως κοινωνικό πρόσημο.

Εύχομαι από καρδιάς να έχουν επιτυχία οι αγώνες μας γιατί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη της κοινωνίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».