203 από 60 τα μέλη στην Ευρυτανία
Το βράδυ της Κυριακής 15 Μαΐου έκλεισαν οι εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε: «Γίναμε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής», ενώ τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών τότε κέρδισε τρεις απανωτές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε αποφασίσει να στήσει κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης» πρόσθεσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».
Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στήθηκαν κάλπες σε περίπου 1.000 εκλογικά κέντρα.
Στην Ευρυτανία πρωτόγνωρη για το χώρο της Αριστεράς στο νομό ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία της Κυριακής, ενώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας υπερτριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 203 από τα 60, που ήταν πριν. Χαρακτηριστική ήταν και η συμμετοχή αρκετών επισκεπτών που βρέθηκαν στην Ευρυτανία και αναζητούσαν τα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας για τις εκλογές
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας αναφέρει για τις εκλογές της Κυριακής και τη μεγάλη προσέλευση νέων μελών στις κάλπες:

«Την Κυριακή 15 Μάη, έγιναν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ψηφίσαμε Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή. Εκατόν εβδομήντα δύο χιλιάδες (172.000) Τόσα έγιναν τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα οποία μέσα από μια δυναμική διαδικασία συμμετοχής, που όμως δεν παρουσίασαν κανάλια και συστημικά sites (όπως εξ άλλου μας έχουν συνηθίσει), ψηφίσαμε Πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η μαζική εισροή μελών στην υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προφανώς συμπυκνώνει την αγανάκτηση για την πολιτική Μητσοτάκη και εξουσιοδοτεί την ηγεσία του κόμματος μας να δράσει για να στείλει το λογαριασμό εκεί που πρέπει. Στην κοινωνία υπάρχει κινητικότητα και απαιτήσεις που δεν μπορούν να καταγράψουν οι δημοσκοπήσεις με τα χαλασμένα εργαλεία τους και τις ακόμη πιο βρώμικες προθέσεις τους.
Ακολουθώντας την πανελλαδική αθρόα προσέλευση, και στην Ευρυτανία αυξήθηκε ο αριθμός των μελών μας από 60 σε 203. Στην κάλπη του Καρπενησίου προσήλθαν 100 νέα μέλη και στην κάλπη των Αγράφων 43.
Η προσέλευση ανέλπιστα μεγάλη. Με ανάμεικτα συναισθήματα αγανάκτησης, προσδοκίας και ελπίδας δημιουργήθηκε ένα κλίμα γιορτής, δημοκρατίας, και εκλογικής νίκης στα γραφεία μας.
Ήταν καθαρό το μήνυμα: “δεν πάει άλλο’’ Το λαϊκό αίτημα για αλλαγή έντονο και ξεκάθαρο. Τα νέα μέλη μας είναι από όλες τις ηλικίες και από όλους τους εργασιακούς χώρους και αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ερυτανίας καλωσορίζει τα νέα μέλη του. Επιδίωξη είναι η διαρκής επικοινωνία με στόχο τη συζήτηση, την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας και τη διατύπωση προτάσεων για λύσεις».

Η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ευρυτανία, Μαρία Βεντούρη, δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για τις εκλογές και την ανατροπή των νέων μελών:
«15η Μάη Η κάλπη της ελπίδας. Η προσέλευση νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες της Ευρυτανίας ξεπέρασε τα πανελλήνια ποσοστά. Τα μέλη μας στο Νομό από 60 έγιναν 203. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το κόμμα μας, παράλληλα όμως αποτυπώνει πολύ σαφές μήνυμα αγανάκτησης για την πολιτική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται σε όλους τους τομείς: Υγείας, Οικονομίας, Παιδείας, Ανάπτυξης και Κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι πολίτες δεν έχουν άλλα περιθώρια υπομονής και κατανόησης γιατί διαπιστώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση ευνοεί μόνο τους προνομιούχους, χαρακτηρίζοντας σπάταλους και τζαμπατζήδες αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τα υπερκέρδη των επενδυτών ενέργειας, αδιαφορώντας για το ύψος μισθών και συντάξεων που σε πολλές των περιπτώσεων δεν φτάνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος. Παράλληλα βλέπουν να συρρικνώνεται ο Νομός μας οικονομικά. Τα λουκέτα καθώς και η απώλεια θέσεων εργασίας αποτελούν σχεδόν καθημερινή είδηση και στο Νομό μας.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. της Ευρυτανίας είναι η διαρκής επικοινωνία με όλα τα ενεργά μέλη μας με σκοπό τη συζήτηση, την διατύπωση προτάσεων και την εύρεση λύσεων στα προβλήματα του τόπου μας. Το κόμμα μας εξάλλου είναι πάντα ανοιχτό στο διάλογο με την κοινωνία. Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει με σαφήνεια ότι ένας από τους κύριους στόχους μας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η άσκηση πολιτικής με επίκεντρο τον άνθρωπο. Κλείνοντας θα ήθελα να καλωσορίσω με χαρά τα νέα μας μέλη με έντονο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ελπίδες και στις προσδοκίες τους».