Σύντομα η σύνδεση Ευρυτανικών και Θεσσαλικών Αγράφων

2685

Ομόφωνη έγκριση έλαβαν για μια σειρά από έργα, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν σύντομα και σχετίζονται με την σύνδεση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Έτσι, έγκριση έλαβε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για το οδικό τμήμα που θα συνδέσει τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά. Όπως επίσης, τα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας με Φελίκι Κέδρων Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας (6 Χλμ). Καθώς επίσης, οδεύει προς ολοκλήρωση η Ασφαλτόστρωση του Διαπεριφερειακού Δρόμου.
Σημαντικό να αναφέρουμε ότι με την από 14-12-2018 απόφαση του ΔΣ Αργιθέας, αποφασίστηκαν ομόφωνα πληθώρα έργων. Το εν λόγω Δ.Σ. προχωρεί σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με:
1) τις επεμβάσεις που ζητήθηκαν από την Περιφέρεια, για την έναρξη εργασιών στο δρόμο Ανατολικής Αργιθέας – χωριών Αχελώου & προς Άρτα (Κοράκου) Σπηλιώτισσα- Λίμνη Στεφανιάδας (2χλμ).
2) την υπογραφή του συμφωνητικού εγκατάστασης από τον εργολάβο Χρήστο Κατσιάβα- ποσό 2.500.000€- (Επί πλέον, εγκρίθηκε η Δημοπράτηση β’ φάσης 3.600.00€, με στόχο να ξεκινήσει από Διασταύρωση Βραγκιανών – Β Μάραθο- Αετοχώρι- Λίμνη (13χλμ).
3) την έγκριση του Δ.Σ. Αργιθέας για τις Μελέτες έργων προϋπολογισμού 1.000.000€, για άσφαλτο ( δρόμο Επισκοπής Βραγκιανών Λαγκαδάκια-Δένδρο),
4) τις επαφές του Δ.Σ. με στελέχη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ, μέσα στον Ιανουάριο 2019, θα υπάρχει ειδικός Γεωλόγος, με δαπάνη της εταιρείας – που έχει επενδύσει στην περιοχή Αχελώου – για έρευνα στο Καταφύλλι (πηγές πόσιμου νερού) & εξέταση φαινομένου καθιζήσεων στη θέση Σάρα στο δρόμο Κοράκου-Βραγκιανά, λόγω διάβρωσης πρανών από νερά Αχελώου ποταμού.
5) την έναρξη των εργασιών από τον εργολάβος κ. Μπαλάνο, τεχνικό στα Φλωρεσιά Βραγκιανών για την πλήρη τσιμεντόστρωση στη στροφή Αγίου Νικολάου Βραγκιανών – Ραινίστα (που ήδη έχει αργήσει, από το 2012).
Ο Πρόεδρος του ΔΣ Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας Δημήτρης Παπακώστας
αναφέρει ‘Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκο, στον πρόεδρο ΠΣ Γ. Παπαχαραλάμπους, στον εισηγητή, στον πατριώτη μας ΠΣ Χρήστο Καλομπάτσιο (τ.Αντιπεριφερειάρχη), σε όλες τις περιφερειακές παρατάξεις. Σε όλους, όσοι αγωνίστηκαν. Να σημειώσουμε, επί τη ευκαιρία, και τη συμβολή του Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεου, ο οποίος παρεμβαίνει, κατά το δυνατόν, υπέρ των δικαίων Αιτημάτων της ορεινής Πατρίδα’.