Υλικά

Για τη ζύμη

200γρ. βούτυρο

10γρ. αλάτι

50γρ. αβγό

70ml κρύο νερό

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4-5 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Άνηθο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

80 γρ. φέτα θρυμματισμένη

200 ml κρέμα γάλακτος & 50 ml γάλα

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν το νερό λίγο-λίγο και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάθουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σκεύος για τάρτες διαμέτρου περίπου 28 εκ., καλύπτοντας καλά τη βάση και τα πλαϊνά και με ένα μαχαίρι κόβουμε ότι περισσεύει. Κάνουμε μικρές τρύπες με ένα πηρούνι σε όλη την επιφάνεια της τάρτας, τοποθετούμε επάνω μία λαδόκολλα και την καλύπτουμε με φασόλια ώστε να μην φουσκώσει.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για περίπου 15΄. Για τη γέμιση σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (που έχουμε στραγγίσει από τα πολλά υγρά), αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε έως ότου πιει τα υγρά του και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο), ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο αλατοπίπερο και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τη θρυμματισμένη φέτα. Κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια ανακατεύοντας καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας το μείγμα με τα κολοκυθάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 30’ έως ότου ροδίσει η τάρτα μας. Αφήνουμε να σταθεί 10’ πριν σερβίρουμε.

Πηγή: www.chefevaggelou.gr