Tέλος οι ανταποκριτές του ΟΓΑ με απόφαση διοίκησης ΕΦΚΑ, Καταργήθηκε οριστικά ο θεσμός των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους Δήμους.
Ειδικότερα κατέφθασε στις αρμόδιες δημοτικές Υπηρεσίες της χώρας η σχετική απόφαση του Διοικητή του ΕΦΚΑ, με την οποία επήλθε «η παύση άσκησης των αρμοδιοτήτων ανταποκριτών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ)».
Το ερώτημα πλέον είναι αν τα κατά πόσο ο ΕΦΚΑ είναι έτοιμος να υποστηρίξει την όλη διαδικασία, διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα με τους ασφαλισμένους αγρότες αλλά και για τους υπαλλήλους του Οργανισμού, που θα σηκώσουν ένα επιπλέον εργασιακό βάρος.
Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας, Μάκης Αντωνιάδης, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «έφυγαν οι ανταποκριτές του ΟΓΑ που ήταν στις κατά τόπους κοινότητες. Τώρα υπάλληλοι στις έδρες των δήμων κάνουν αυτή την δουλειά. Αυτό που γίνεται πια είναι ότι θα πρέπει να μετακινηθούν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι από τα χωριά στους δήμους για να κάνουν τη δουλειά τους».
Από την πλευρά του ο κ. Στέργιος Κύρτσιος, πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «υπάρχει πρόβλημα για έναν κτηνοτρόφο που είναι σε μια ορεινή περιοχή να πάει στην πόλη για να διεκπεραιώσει κάποιο πρόβλημα που θα έχει με τον ΕΦΚΑ. Και πολλές φορές θα πρέπει να πάει στις υπηρεσίες πολλές φορές αν του ζητάνε να δώσει κάποια έγγραφα. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες όπως και η ταλαιπωρία των ανθρώπων της υπαίθρου».
(Πηγή: texnologosgeoponos.gr)