Η «μαύρη λίστα» της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη μεγαλώνει συνεχώς καθώς οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 57 ενώ ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10.

Στους 57 ανήλθε πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή.

Μιλώντας για το εξαιρετικά δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει η ίδια και οι συνάδελφοί της ιατροδικαστές, η κα Ρουμπίνη είπε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί.

Ακόμη επτά απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί χθες, Τετάρτη (01/03) στο νεκροτομείο. Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε στον Real FM, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Η κα Λεονταρή αποκάλυψε μάλιστα πως το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 18-35 ετών.

Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση είναι έξι τραυματίες που παραμένουν διασωληνωμένοι.

Οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων παραμένουν έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, περιμένοντας να μάθουν κάτι για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

dikaiologitika.gr