Χρόνος μαγειρέματος: 50’ | Μερίδες: 6

Υλικά

125 γρ. πλιγούρι

1 ψιλοκομμένη ντομάτα και στραγγισμένη από τα ζουμιά της

Φύλλα δυόσμου ή μέντας ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. ταχίνι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 45 λεπτά να φουσκώσει. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Σε αυτά προσθέτουμε και το πλιγούρι, βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.

ΤΙΡ. Είναι ωραίο συνοδευτικό για φαγητά στο γκριλ, ψητά ή στα κάρβουνα. Καταναλώνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου και μπορεί να διατηρηθεί για 2-3 μέρες μέσα στο ψυγείο. Παραδοσιακά, η σαλάτα τρώγεται μέσα σε φύλλα μαρουλιού, που τα χρησιμοποιούν σαν σπάτουλες με τις οποίες την παίρνουν λίγη-λίγη και την τρώνε μαζί με το μαρούλι.

Πηγή: www.lovecook.gr