‘‘Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», παρουσίασε στο ξενοδοχείο ‘ΚΑΡΑΒΕΛ’ στην Αθήνα, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο το πρώτο τεύχος του περιοδικού, το οποίο στα χρόνια που μεσολάβησαν και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έμελλε να γίνει ένα πολύτιμο εγχειρίδιο Πατριδογνωσίας.

Ήδη με το 9ο τεύχος που κυκλοφορεί, τα «Καρπενησιώτικα» διανύουν τον πέμπτο χρόνο του, με πλήθος άρθρων-ερευνών για την επανάσταση του 1821 στην Ευρυτανία και στα χρόνια που διανύσαμε’’.

Αυτό αναφέρει η λιτή, ‘γενέθλια’ ανακοίνωση του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων κυκλοφορίας του περιοδικού του και συνεχίζει…

‘‘Είμαστε υπερήφανοι που τα «Καρπενησιώτικα» κατάφεραν να κινητοποιήσουν ένα σημαντικό δυναμικό Ευρυτάνων επιστημόνων που, με πολύ μεράκι και έρευνα εις βάθος, φέρνουν στο φως άγνωστα ντοκουμέντα από την ιστορία του τόπου μας σε κάθε τεύχος. Προσδοκούμε  ότι με τη συμπαράσταση των αναγνωστών τους τα «Καρπενησιώτικα» θα μακροημερεύσουν κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη του Καρπενησίου’’.