Τι προβλέπεται τους επόμενους μήνες

Δεκέμβριος 2020

Από τα μέσα του μήνα όμως και μετά φαίνεται ότι θα επικρατήσει βαρυχειμωνιά διαρκείας. Τα μερομήνια μιλούν για συνεχείς κακοκαιρίες με πολλές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και εν συνεχεία, φτάνοντας στα Χριστούγεννα, με χιονοπτώσεις σε πεδινές ακόμη και παραθαλάσσιες περιοχές. Το διάστημα με τα πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα εντοπίζεται μεταξύ 24-29/12.

Ιανουάριος 2021

Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Φεβρουάριος 2021

Ξεκινά με κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βελτίωση στη συνέχεια και σχετικά ήπιος καιρός έως το τέλος του μήνα. Αρκετές βροχές τις τελευταίες μέρες του Φλεβάρη.

Μάρτιος 2021

Καθαρά χειμερινός με πολλές βροχές και χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα την πρώτη εβδομάδα. Μικρή βελτίωση μετά και νέες κακοκαιρίες από 17-26 με πολλά φαινόμενα και χιόνια ξανά σε χαμηλά υψόμετρα. Βελτίωση σημαντική τις τελευταίες μέρες του μήνα.