Χρόνος προετοιμασίας: 60’ | Χρόνος ψησίματος: 30’ | Μερίδες: 20

 Υλικά

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

8 γρ. ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

285ml νερό, ελαφρώς χλιαρό

1 κ.γ. μαχλέπι

35ml Παρθένο Σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

300 γρ. ταχίνι

150 γρ. ζάχαρη

Κανέλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 100ml από το ζεστό νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε 15 λεπτά σε ζεστό σημείο να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τα άλευρα, τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική απαλή ζύμη. Αφήνουμε 20-30 λεπτά τη ζύμη στην άκρη, την οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην στεγνώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ισόποσα κομμάτια περίπου 100 γρ. το καθένα. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο απλώνουμε ταχίνι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη. Κλείνουμε σε ρολό, το στρίβουμε και το τραβάμε προσεκτικά ώστε να λεπτύνει και να μακρύνει, περίπου μισή φορά το μέγεθός του. Κόβουμε το στριφτάρι στη μέση και του δίνουμε το σχήμα του σαλίγκαρου. Ραντίζουμε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 175ο C.

Πηγή:  www.funkycook.gr