Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 20’- 25’ | Μερίδες: 10 -15τεμ

Υλικά

150 γρ μαργαρίνη

100 ml ηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν -πάουντερ

100 ml λευκό κρασί

2 τριμμένα καρότα

400-450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κομμάτι λαδόκολλα για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ή στο μπλέντερ. Τα σουρώνουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο μέσα στο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το μπέικιν-πάουντερ και το κρασί. Ανακατεύουμε πάλι και προσθέτουμε και τα καρότα. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι πλάθοντας το μείγμα μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα μπορούμε να τη φτιάξουμε κουλουράκια. Φτιάχνουμε ότι σχήμα κουλουράκια και μπισκοτάκια θέλουμε και τα εναποθέτουμε με απόσταση το ένα από το άλλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλουμε τους ρίχνουμε ζάχαρη άχνη μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο για περισσότερη γεύση.

Πηγή: www.eisaimonadiki.gr