Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Φθιώτιδας,  Γιάννη Οικονόμου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με  θέμα τους Δασικούς Χάρτες στην οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας,  ο Δήμαρχος Λαμιέων,  ο Δήμαρχος Λοκρών, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, η Δήμαρχος Στυλίδας, , ο Δήμαρχος Κ. Βούρλων, ο Δήμαρχος Δομοκού, η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Πρόεδρος ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της πολιτείας για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτηση  των Δασικών Χαρτών. Ο κ. Αμυράς δεσμεύτηκε ότι κανένας πολίτης δεν θα χάσει τα νόμιμα δικαιώματά του στις ιδιοκτησίες του  και ότι το  κράτος θα αναλάβει να διορθώσει τα λάθη και όχι οι πολίτες. 

O Δήμαρχος Καρπενησίου κ.Σουλιώτης  αφού ευχαρίστησε τον κ.Οικονόμου για την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης, τόνισε τρία θέματα που αφορούν τα λάθος όρια των οικισμών,  το πρόβλημα των δασωμένων αγρών και των αγρών που για πολλά χρόνια είναι γεωργικές καλλιέργειες καθώς και το ότι ολόκληροι οικισμοί  χαρακτηρίζονται  ως δασικές εκτάσεις, πχ. Αρέντα – Καταβόθρα.