Στο… πρόγραμμα συζήτησης της επιτροπής Λοιμωξιολόγων μπαίνουν την Παρασκευή τα σχολεία. Έτσι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρα να ανοίξουν τη προσεχή Δευτέρα, τηρώντας ωστόσο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την Παρασκευή θα ανοίξει η συζήτηση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη τη χώρας. Με το άνοιγμα των καταστημάτων, σε απόλυτη προτεραιότητα μπαίνει το άνοιγμα και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών βαθμίδων από τη στιγμή που όπως επικοινωνείται από τη κυβέρνηση, η εστίαση θα ανοίξει τελευταία.

«Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν», τόνισε καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος με το άνοιγμά τους να το τοποθετεί, «Μπορεί να χρειαστούν δύο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο».

sxoleia366

Σε κάθε περίπτωση με το άνοιγμα της αγοράς μετά και την αποδεδειγμένη τόνωση της οικονομίας, προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολείων. Το άνοιγμα, εφόσον αποφασιστεί δεν θα αφορά μονάχα την Γ’ Λυκείου. 

Όπως είχε εξηγήσει προ ημερών, ωστόσο, πως το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου δεν μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα από τις άλλες τάξεις καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης αλλά οι καθηγητές είναι οι ίδιοι και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, όπως είπε.

dikaiologitika.gr