Τη δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ στα Άγραφα συζήτησε ο Αλέξης Καρδαμπίκης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας

2368

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αναστασία Κριπάση – Μπάρκα συνάντησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων και επικεφαλής του συνδυασμού Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και συζήτησαν τη διαδικασία δημιουργίας ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο Δήμο Αγράφων.

Επισημάνθηκε στη συνάντηση, το γεγονός ότι για τη δημιουργία δικτύου  συντονισμένης κοινωνικής φροντίδας, πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος του Δήμου στην εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής επειδή γνωρίζει καλύτερα τα τοπικά κοινωνικά προβλήματα, να καταγραφούν οι ανάγκες, να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα για εξυπηρέτηση των διαρκώς μεταβαλλομενων αναγκών της κοινωνίας, να εξασφαλιστουν οι ανάλογες πιστώσεις και να ληφθούν πρωτοβουλίες ώστε οι γραφειοκρατικες διαδικασίες να είναι σύντομες και ευέλικτες.

Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά απο αίτημα του υποψηφίου Δημάρχου, επικεντρώθηκε αρχικά στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καρπενησίου. Πώς ξεκίνησε, πώς συντηρείται  και πώς σήμερα επιτελεί πρωτίστως εκπαιδευτικό έργο και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Η ίδρυση ενός αντίστοιχου κέντρου στο Δήμο Αγράφων θα μπορούσε  στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία να βοηθήσει τα Άτομα με Αναπηρία του Δήμου Αγράφων και να ελαφρύνει τις οικογένειές τους.

Συζητήθηκαν τα βήματα υλοποίησης της πρότασης, η χρηματοδότηση, οι όροι λειτουργίας, και οι ωφελούμενοι, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος Καρπενησίου και ο Δήμος Αγράφων,  έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό Ατόμων με Αναπηρίες.