Υλικά

1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε

1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα

1/4 φλ. τσαγιού νερό

1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

2 φλ. τσαγιού κομμένες σε λεπτές φέτες φράουλες

24 μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, για 1-1½ λ περίπου ή μέχρι να έχετε ένα λείο πολύ αφράτο μείγμα. Σε άλλο μπολ, ρίχνετε τη μαρμελάδα φράουλας, το νερό και το λεμόνι, τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι και μόλις αναμιχθούν πλήρως βυθίζετε, ένα τη φορά σαβαγιάρ για να καλυφθούν με το μείγμα. Τοποθετείτε σε 1 στρώση τα σαβαγιάρ, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20×20 εκ. φροντίζοντας να καλυφθεί καλά τη βάση του. Από πάνω απλώνετε ισομερώς τη μισή κρέμα μασκαρπόνε και πάνω από τη κρέμα στρώνετε τις μισές φέτες φράουλας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ βουτυγμένα στο μείγμα μαρμελάδας, από πάνω σε 1 στρώση την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε και τελειώνετε απλώνοντας στη κορυφή τις υπόλοιπες φέτες φράουλας. Σκεπάζετε το ταψάκι σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο.

Πηγή: www.sintayes.gr