Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος ψησίματος: 5’| Μερίδες: 4

Υλικά

400 γρ. φασολάκια πράσινα

300 γρ. τόνο στραγγισμένο από το λάδι του

2 πατάτες βρασμένες, κομμένες σε κύβους

1 φλιτζάνι φασόλια ξερά, επίσης βρασμένα

½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αυγά βραστά κομμένα σε τέταρτα

ελιές Καλαμών για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

2 σκελίδες σκόρδου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό 15’. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ως εξής: πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και προσθέτετε στη σειρά το αλάτι, το ξίδι, το πιπέρι, το λάδι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε όλα τα υλικά πολύ καλά. Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα τα φασολάκια, τις πατάτες (ή τα φασόλια), τον τόνο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με τα αυγά και τις ελιές, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Πηγή: www.icookgreek.com