Προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρπενησίου

Συνέχεια στις πράξεις προσφοράς, αλλά και την συνεχή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους πολίτες του Δήμου Καρπενησίου. Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου παραδόθηκαν ποσότητες τροφίμων πρώτης ανάγκη, δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ύψους 2.621,89€. Η δωρεά διατέθηκε μέσω πίστωσης από την Εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, η οποία διένειμε στον Δήμο μας, μέσω της ΚΕΔΕ, τα τρόφιμα που αιτήθηκε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής  για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Τα τρόφιμα αυτά θα διατεθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στο καταστατικό του. Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καρπενησίου ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη στήριξη στην τοπική κοινωνία του δήμου, ιδιαίτερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης ευχαρίστησε και την ΚΕΔΕ για τον συντονισμό της δράσης. 

Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας στα Άγραφα

Από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν τον Δήμο Αγράφων με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι Κινητές  Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Έμπειρο επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό εξέτασε σχεδόν 350 κατοίκους των χωριών μας ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 εξετάσεις όλων των ειδικοτήτων. Συγκινητική όμως ήταν και η προσέλευση των δημοτών του δήμου στην υπερσύγχρονη Μονάδα Αιμοληψίας, αγκαλιάζοντας τη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσφέροντας 82 φιάλες αίματος στην Τράπεζα Αίματος που υπάρχει στο Αττικό Νοσοκομείο για τους πρώην Δήμους Απεραντίων  και Ασπροποτάμου προκειμένου να προσφερθούν σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε για τη δράση: ‘‘Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και ευελπιστούμε αυτή η πολύτιμη και έμπρακτη κίνηση αγάπης, ζωής και αλληλεγγύης να γίνει βίωμα, τρόπος ζωής, μια αυτονόητη και φυσιολογική διαδικασία για τους νεότερους και όχι μόνο, αφού κάθε νέος αιμοδότης είναι πρεσβευτής ζωής. Ευχαριστώ επίσης την Ευρυτάνισσα κ. Βασιλική Κλίτσα που συμμετείχε στο κλιμάκιο των κινητών ιατρικών μονάδων και στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αίματος και όσοι αιμοδότες επιθυμούν να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος. Εμείς εδώ στα ορεινά έχουμε στον αξιακό μας πυρήνα την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως υπέρτατο αγαθό και για αυτό  μπορούμε και θέλουμε να είμαστε «δότες» αγάπης που συνεχίζουν να κάνουν «μετάγγιση» ελπίδας και ζωής σε όσους το χρειάζονται’’.